marți, 28 august 2007

Prajitura cu branza si ciocolata

(forma patrata de 18cm)

crema-ricotta
250g ricotta
200g smantana groasa (sour cream)
60g zahar
coaja rasa de la o portocala
2 linguri Grand Marnier
1 lingura zeama de lamaie
2 oua
20g amidon

Se da drumul la cuptor la foc mic-potrivit (150 C).
Ricotta se amesteca bine cu smantana si 2/3 din zahar, se adauga coaja de portocala, Grand Marnier, zeama de lamaie, 1 ou + 1 galbenus si se amesteca bine. (1)
Se adauga si amidonul cernut, se amesteca usor.
Separat se face un merengue tare din albusul ramas si restul de zahar (2) si se adauga in 2 reprize peste compozitia de branza amestecand usor de jos in sus.
Se toarna amestecul rezultat in forma de copt si aceasta se asaza in tava de la cuptor in care se toarna apoi apa clocotita. (3)
Se da la cuptor si se coace la 150 C aprox. 50 min. Daca nu s-a rumenit deasupra se mai lasa inca vreo 5-10 min. Se scoate pe gratar (4) si se lasa sa se raceasca bine dupa care se da la frigider pt. 1 ora.

Photobucket

OBS: Dupa ce s-a racit "da putin inapoi", nu mai e la fel de "crescuta" ca atunci cand e imediat scoasa din cuptor.Este o "crema frageda" si daca nu este "lasata" sa se raceasca bine se va "destrama" cand va fi scoasa din forma.

crema-ciocolata
200g branza-crema la temperatura camerei
100g ciocolata amaruie
80ml lapte caldut
1 lingurita rom
2 linguri stafide inmuiate in rom
2 linguri coaja de portocala si lamaie confiata taiata marunt (optional)
putina ciocolata rasa pt. decor

Se rastoarna crema-ricotta racita, se spala forma, se pune o folie de plastic si se readuce crema-ricotta in forma in care a fost coapta cu partea rumenita in jos (deci partea care a fost deasupra). Se presara deasupra stafidele si coaja confiata. (5)
Ciocolata se topeste pe baie de apa. Branza-crema se freaca (6), se toarna cioco topita peste ea si se amesteca bine. Se toarna apoi si laptele, putin cate putin amestecand bine de fiecare data. Se pune si romul, se amesteca (7) si se toarna peste crema-ricotta. Se presara cioco rasa (8 ) si se da la frigider pt. cel putin 2 ore.

Photobucket

Dupa ce crema-ciocolata s-a intarit bine se scoate cu grija din forma si se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbine si sters de fiecare data.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails