vineri, 7 septembrie 2007

"Omleta" cu creveti si tofu

(4 pers.)

200g tofu
70-100g creveti curatati
50g morcov
20g fasole verde sau mazare

1 ou
1 lingura amidon
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita sare

sos
100ml supa
1/2 lingura zahar
1 lingura vin alb
1/2 lingura sos de soia

1/2 lingura amidon - se dizolva in 1 lingura apa

Tofu se scurge bine de zeama si se piseaza. Morcovul si fasolea verde se fierb; se taie cubulete. Crevetii se taie cubulete.
Oul se bate si se amesteca cu amidonul, zaharul si sarea. Se adauga tofu, crevetii, legumele si se omogenizeaza.

Photobucket

Capacul de la tigaie se "imbraca" in tifon (ca picaturile ce se vor forma pe capac in timpul "coacerii" sa nu cada pe omleta).

Photobucket

Pe foc mic, se infierbanta 1 lingura de ulei, se toarna amestecul de ou, se pune capacul si se lasa cam 10-12 min. sau pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata.

Photobucket

Intre timp se face sosul. Toate ingredientele sosului se pun pe foc si cand incep sa clocoteasca se adauga amidonul dizolvat. Se mai lasa sa dea in 1-2 clocote, amestecand, pana se leaga ca un sirop.
Cand omleta este gata, se trece pe farfurie, se toarna sosul, se taie in patru...

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails