vineri, 14 septembrie 2007

Tofu-aperitiv

(2 pers.)

250g tofu
1 lingura zeama de lamaie
1/2 lingura otet
1 lingurita pasta de susan alb
1 lingura zahar
sare, piper

1/4 ceapa rosie
2-3 fire de patrunjel
2-3 fire de ceapa verde (mai mult frunzele)

1 plic gelatina (5g) dizolvat in 2-3 linguri apa fierbinte

decor
verdeata
icre de somon sau putin ardei rosu taiat cubulete mici
2 lingurite balsamico

Tofu se scurge bine de zeama. Pasta de susan se freaca bine cu otetul, zeama de lamaie si zaharul.
Ceapa rosie se toaca; la fel patrunjelul si ceapa verde si se amesteca toate intr-un castron.
Tofu se mixeaza pana devine cremos, se toarna amestecul de susan, se presara piper si sare si se mixeaza cateva secunde. Se adauga si gelatina dizolvata si se mai mixeaza putin. Se toarna aceasta compozitie peste amestecul de ceapa si se omogenizeaza. Se toarna in 2 forme mici sau una mai mare si se da la frigider pt. cel putin 2 ore.

Photobucket

Dupa ce s-a intarit bine se rastoarna pe farfurie, se toarna 1 lingurita balsamico si se decoreaza cu icre rosii / ardei rosu si verdeata.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails