duminică, 25 noiembrie 2007

Demiglace sauce

1/2 morcov
1/2 tulpina telina
1/2 ceapa
2 rosii mici

500g carne de vita tocata
375ml vin rosu
450g suc de rosii (fara sare)
1 frunza dafin

50g faina
ulei

Legumele se taie cubulete si se calesc in 2 linguri de ulei cam 15 min.

Photobucket

pana se rumenesc putin.

Photobucket

Se adauga si carnea si se caleste pana ce se face si aceasta.

Photobucket

In alta oala se pune pe foc vinul cu sucul de rosii + 1 litru de apa, se adauga amestecul de carne si legume, frunza de dafin si se lasa sa fiarba pe foc potrivit cam 3 ore pana ce scade la jumatate.
Cand a ajuns la jumatate se toarna apa fierbinte pana se ajunge din nou la cantitatea de la care s-s pornit fierberea.
Separat intr-o tigaie, pe foc, potrivit se rumeneste putin faina...

Photobucket

se face focul mic, se adauga 4 linguri de ulei si se amesteca pana se desface bine faina.
Se ia o cana din supa de carne si se toarna usor si amestecand continuu peste sosul de faina, se mai adauga 1-2 cani de supa... pana cand sosul s-a subtiat. Totul se toarna apoi peste restul din oala si se amesteca bine. Se strecoara in alta oala

Photobucket

si se mai lasa sa fiarba cam 20 min. pana se mai leaga putin.
Se lasa sa se raceasca dupa care se poate imparti si congela. Se poate pastra cam 2-3 saptamani la congelator. Rezulta cam 1kg - 1.5kg de sos.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails