marți, 1 ianuarie 2008

Kuri-kinton

(6-8 pers.)

700g cartofi dulci - curatati de coaja
sofran
360g castane din sirop
2 linguri mirin

100ml miere (sau 100 - 150g zahar)
100-150ml apa in care au fiert cartofii

Cartofii curatati se taie si se pun in apa pt. aprox. 30 min. Se scurg si se pun intr-o oala, se toarna apa cat sa-i acopere

Photobucket

se pune un "capac" cu gaurele peste ei

Photobucket

si se fierb, impreuna cu sofranul, pana ce o scobitoare ii patrunde usor. Se scurg, pastrandu-se cam 1 cana din apa in care au fiert. Imediat scursi, deci cand sunt inca fierbinti, se trec prin sita. Piureul rezultat se pune intr-o oala / cratita de teflon (sa nu se lipeasca), se toarna mierea si apa (cea in care au fiert cartofii) cat sa rezulte un piure moale (ca o crema) si se pune pe foc mic-potrivit si se fierbe cateva minute amestecand continuu.

Photobucket

Se adauga mirinul si castanele,

Photobucket

se amesteca usor si se inchide focul.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails