marți, 1 ianuarie 2008

Kuro-mame

(soia neagra)

200g boabe de soia neagra
100g zahar
1,2 l apa
20ml sos de soia
1/3 lingurita sare
un praf de bicarbonat (optional - pt. a le face boabele mai fragede)

Soia se spala bine...

Photobucket

se pune int-o oala, se toarna apa si se pune pe foc iute. Cand incepe sa fiarba se adauga restul ingredientelor, se amesteca o data si se inchide focul. Se acopera oala si se lasa asa 5 ore (sau o noapte).
Dupa cele 5 ore ... boabele aproape ca si-au dublat volumul

Photobucket

... oala se pune din nou pe foc, dar potrivit, cand aproape sa inceapa sa fiarba se toarna 100ml apa si se lasa pana incepe sa fiarba, se toarna iarasi 100ml apa si cand incepe sa fiarba se aduna spuma. Se acopera boabele cu un "capac" cu gaurele

Photobucket

se acopera si oala cu capac, se face focul mic si se lasa sa fiarba cam 5-6 ore (in acest interval de timp nu se ia capacul de pe oala). Dupa cele 5-6 ore de fiert se inchide focul si se lasa asa (in oala acoperite) o noapte dupa care se pot servi.

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails