marți, 30 decembrie 2008

Chec cu fructe uscate

200g faina
2 lingurite praf de copt
180g unt - la temp. camerei
100g zahar
4 oua - la temp. camerei
200g amestec de fructe uscate
100ml suc de portocale

glazura
2 linguri suc de portocale
130g zahar pudra

Fructele se toaca si se pun la marinat in sucul de portocale pentru o ora.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt. Forma de copt se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge cu ulei si se pudreaza cu faina.
Untul se spumeaza cu zaharul, se adauga putin cate putin ouale batute si se mixeaza bine.
Se adauga faina si se omogenizeaza, apoi fructele scurse de eventualul surplus de suc si se amesteca usor.
Compozitia se toarna in 2 forme mici de chec (8x17x6 cm) sau intr-o forma mai mare (eu am turnat-o intr-o forma de "chiffon cake").
Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C aproximativ o ora. Dupa ce s-a copt se scoate din forma pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Daca se coace in forma de "chiffon cake" se lasa sa se raceasca in forma - pe gratar (checul nu se scoate fierbinte din aceasta forma fiindca se va rupe).

Glazura - se freaca zaharul cu sucul de portocale pana ce totul devine o pasta omogena lichida. Se toarna peste checul rece.

Photobucket

Photobucket

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails