sâmbătă, 12 februarie 2011

Bomboane de martipan aROMate :)


Martipan, stafide in rom si ciocolata... un deliciu!

pt. aproximativ 14 bomboane

200g martipan
1/2 cana fructe uscate - eu am pus stafide si coaja de lamaie confiata
1/2 cana rom (sau apa + esenta de rom)
ciocolata

Fructele uscate se amesteca cu romul si se lasa sa se inmoaie bine. Apoi se scurg bine si se amesteca cu martipanul. Se fac bilute care se dau prin ciocolata topita - compozitia fiind destul de dulce pentru mine ;) am folosit ciocolata cu 99% cacao... rezultatul... yammi-yammi :)

2 comentarii:

Costin Comba spunea...

De cate ori intru pe blogul tau, ma gandesc la arta culinara japoneza. care o fi cea mai buna mancare a lor, care o fi cel mai apetisant si gustos desett. care or fi traditiile lor atunci cand se intalnesc in familie la masa.

CristinaK spunea...

Cred ca "cea mai buna mancare" sau desert depinde de la persoana la persoana... sunt foarte multi japonezi, de exemplu, care adora "sushi" dar sunt si care nu... Ca si in Romania, si in Japonia, fiecare zona are ceva specific... un fel de mancare sau un desert pe care nu-l gasesti decat acolo... Insa meniul japonez s-a schimbat mult in ultima vreme... pacat! (dupa parerea mea) Prea multe influente europene si americane "nesanatoase"... prea multa carne si prea putin peste si legume... prea multe fast-food-uri...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails