sâmbătă, 3 martie 2012

Sakura amazake


200g sakekasu (*1)
1500ml apa
1 plic pudra flori de sakura (6g) (*2)
200ml esenta-sirop de sakura (*3)

Sakekasu se desface in bucati si se pune in apa pentru 2~3 ore; apoi se pune in blender si se mixeaza bine.
Se pune pe foc si se fierbe pe foc mic-potrivit jumatate de ora, amestecand usor. (Eu l-am fiert asa mult fiindca am vrut sa fiu sigura ca s-a evaporat tot alcoolul. In cazul in care nu doriti acest lucru puteti folosi numai 1 l de apa si dati totul doar in 1~2 clocote.)
Se inchide focul; se adauga pudra de sakura si esenta-sirop si se amesteca.
Se serveste cald.


(*1) Sakekasu este restul de orez fermentat ramas dupa prepararea sake-ului. Contine fibre, vitamina B2, zinc, acid folic, aminoacizi, etc.
(*2)Pudra din flori de sakura are si putina sare, deci daca nu se foloseste aceasta se adauga un praf de sare.
(*3) Varianta simpla, fara aroma de sakura, se poate face daugand in jur de 6~8 linguri de zahar sau dupa gust sau se poate adauga siropul preferat.

2 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

O primavara frumoasa iti doresc.Pup!

CristinaK spunea...

Iti multumesc mult, DiaMar!
O primavara minunata si tie!✿
pupicei!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails