luni, 19 martie 2012

Soda bread


(2 paini mici sau una mare)

250g faina de secara (macinata fin)
250g faina de alac (spelt flour) sau faina de grau
100g fulgi de ovaz
2 lingurite sare
1 lingura bicarbonat de soda
2 linguri miere
460 ml lapte de soia
40ml suc de lamaie

Laptele de soia se amesteca cu sucul de lamaie si se lasa asa 5 min. apoi se foloseste - se va coagula putin.
Se da drumul cuptorului sa se incalzeazca la 200°C.
Fainile se cern impreuna cu bicarbonatul si sarea. Se adauga apoi fulgii de ovaz si se amesteca.
Laptele de soia (cu lamaie) se amesteca bine cu mierea. Se toarna apoi peste amestecul de faina si se omogenizeaza. Rezulta un aluat lipicios.
Cu mana uda se formea 2 paini rotunde care se cresteaza pe mijloc. Se coc aproximativ 40 min. Dupa 20~25 min. se deschide cuptorul si daca painicile sunt rumenite deasupra se acopera cu o folie de aluminiu.
Cand sunt gata se scot pe un gratar, se acopera cu un prosop umed (ca sa nu se usuce prea tare coaja) si se lasa sa se raceasca complet.

Niciun comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails